AMIT A KENDERRŐL TUDNI KELL...

A kender (Cannabis sativa) az egyik legősibb haszonnövény, melynek termesztése több ezer éves múltra tekint vissza. Az ember már az újkőkorszakban ismerte. A legrégebbi írásos feljegyzést (i. e. kb. 440.) a kender növényről és felhasználásáról Hérodotosznak köszönhetjük.


Hazánk területén közel 9000 éve termesztik a kendert. A magyarok már a honfoglalás előtt ismerték e növényt és feldolgozásának módját.


A kendert a Föld különböző pontjain évezredek óta használják különféle betegségek tüneteinek enyhítésére, gyógyítására. Napjainkban fontos szerepet tölt be az egészséges táplálkozásban, igazi szupertáplálék besorolású élelmiszer. Ellenáll a kártevőknek, ezért nem igényel növényvédő szert.


  • Fájdalomcsillapító.
  • Javítja az immunrendszert. Serkenti az anyagcserét.
  • Csökkenti a koleszterin szintet.
  • Csökkenti a vérnyomást, helyreállítja a vérkeringést.
  • Jótékony szerepe van a szívműködésre, a hormonális rendellenességekre és a bőrbetegségekre
  • Kiváló fehérjeforrás (30%) 8 esszenciális aminosavat tartalmaz.
  • Esszenciális zsírsavakat (telítetlen omega-3, omega-6, omega-9, palmitin, stearin, Gamma-linolen GLA) is tartalmaz.
  • Számos ásványi anyag is megtalálható: kalcium, vas, foszfor, magnézium, kálium, cink, mangán és réz.
  • Gazdag vitamin forrás: E vitamint és komplex B vitamint (B1, B2, B3 és B6) is tartalmaz.  


A legális kendertermesztés hatósági előírásait egy 1996-os kormányrendelet tartalmazza, amiben megkülönböztetnek alacsony és magas THC tartalmú kendert. Az ipari és étkezési kender nem egyezik meg az orvosi és a rekreációs célra használt kenderrel.


Az alacsony THC tartalmú kender olyan, a NÉBIH által a Nemzeti Fajtajegyzékben, valamint az Európai Bizottság által a Közösségi Fajtajegyzékben közzétett rost- és magkenderfajta, amelynek szabad THC tartalma nem éri el a 0,2%-ot. 


Fontos, hogy termékeink 100%-ban legális étkezési kenderfajtákból származnak, nem tartalmaznak THC-tpszichoaktív hatást nem fejtenek ki a szervezetre, ezek a termékek nem okoznak bódulatot a használóknál és bizonyítottan függőséget sem.


A kender újrafelfedezése élelmiszerként, létfontosságú és bizonyított fejlődést jelent az egészséges teljes értékű táplálkozás irányába. Ez a fajta egészséges táplálék, tökéletes ok arra, hogy visszatérjünk a múltba és elgondolkozzunk az ezeréves hagyományokkal rendelkező kendertermesztésen és megszabaduljunk azoktól az utópisztikus félelmeinktől, melyek szerint a Cannabis pusztán egy kábítószer.


Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2868018/


Felelősségkizáró nyilatkozat:

Weboldalunkon szereplő összes információ, tájékoztató jellegű, általános információkat tartalmaz illetve oktatási célt szolgálnak, garancia nélkül. Az oldalon található információkat különböző interneten elérhető forrásokból gyűjtöttük össze, és legjobb tudásunk szerint fordítottuk le idegennyelvekről, ügyfeleink kényelme érdekében. Ezeknél a bejegyzéseknél minden esetben az egyértelmű hivatkozást minden közlésnél pontosan és jól láthatóan feltüntetünk.

A termékekre, vagy hatóanyagokra vonatkozó kijelentéseket élelmiszer vagy gyógyszeripari hatóság nem értékelte. Ezeknek a termékeknek a hatékonyságát nem erősíti meg jóváhagyott kutatás. Weboldalunk általános információkat tartalmaz az étrend-kiegészítőkről, az egészségről és a táplálkozásról. Az ilyen jellegű információk nem tekinthetők szakmai tanácsadásnak. A honlapon található általános információk nem tartalmaznak kifejezett vagy közvetett nyilatkozatot, és garanciát sem vállalnak.

Minden orvosi és egészségügyi információ, amely elérhető a weboldalunkon és egyéb általunk üzemeltetett közösségi oldalunkon, tájékoztató jellegű. Bejegyzések, képek, videók és egyéb tartalmak nem minősülnek orvosi tanácsadásnak. Ha Ön úgy gondolja, hogy bármilyen betegségben szenved, azonnal forduljon orvoshoz. Soha ne halogassa az orvosi konzultációt, ne hagyja figyelmen kívül az orvosi utasításokat, és főleg ne hagyja abba az orvosi kezelést! Ezek egyike sem helyettesíti az orvosi diagnózist, az orvosi tanácsadást vagy a kezelést.

Ha az életmódját, étrendjét vagy táplálkozását megváltoztatja, előtte konzultáljon orvosával vagy más egészségügyi szakemberrel. Weboldalunkon nem teszünk közzé semmilyen nyilatkozatot vagy garanciát a honlapon található termékekről vagy azok használatához köthető információkkal kapcsolatban. Ön nem támaszkodhat a weboldalon található általános információkra az orvosa vagy más egészségügyi szakember, orvosi szakvéleményének alternatívájaként.

A forgalmazott termékek nem minősülnek gyógyszernek, nem helyettesítik az orvosi kezelést.. Amennyiben kérdése van a termékek használatával, a felmerülő gyógyszerkölcsönhatásokkal, konzultáljon orvosával mielőtt elkezdi használni általunk forgalmazott termékeket. A weboldalunkon olvasható információk nem számítanak orvosi szakvéleményeknek vagy szakmai tanácsadásnak, nem minősülnek nyilatkozatnak. Ezek az információk nem értelmezhető és nem kezelhető tanácsadásként, az orvosi diagnózist nem helyettesítik.

Nem vállalunk felelőséget illetve garanciát weboldalunkon közölt egészségügyi információkkal kapcsolatban. Cégünk és képviselőink nem nyújtanak orvosi tanácsadást, és semmilyen következtetést nem lehet levonni ezen a honlapon vagy más reklám anyagokban feltüntetett ötletekből, javaslatokból, ajánlásokból vagy más, telefonon vagy e-mailes levelezésből származó információkból.

Weboldalunk tartalmazhat linkeket harmadik fél weboldalaira melyet egyértelmű hivatkozást minden közlésnél pontosan és jól láthatóan feltüntetünk. Oldalunk nem vállal felelősséget ezen weboldalakon található tartalmakért, és nem tesz semmilyen észrevételt az ilyen kapcsolódó harmadik fél weboldalaira. Ha úgy dönt, hogy megnézi a hivatkozott harmadik fél webhelyén található információkat, akkor azt saját felelősségére teszi. Ezen a weboldalon nem található olyan orvosi információ amely azt állítja, hogy termékeink gyógyítják vagy kezelik a betegségeket. Ezek az étrend-kiegészítő termékek vagy kozmetikumok nem a betegségek diagnosztizálására, kezelésére, gyógyítására vagy megelőzésére szolgálnak.

Az étrend-kiegészítő és kozmetikai termékeinket csak a címkén feltüntetett módon, a gyártói előírásoknak, használati útmutatás alapján szabad felhasználni! Termékeinket nem ajánljuk, gyermekek, és terhes vagy szoptatós kismamák részére. Használat előtt konzultáljon kezelő orvosával, minden esetben, de leginkább ha súlyos az egészségügyi állapota, vagy vényköteles gyógyszereket használ. Mielőtt bármilyen étrend- kiegészítő terméket használna, orvoshoz kell fordulni és kikérni annak tanácsait.

A webhely használatával Ön elfogadja az Adatvédelmi Szabályzatot és az ezen az oldalon nyomtatott összes feltételeket.